Thermovormen

Al meer dan een kwart eeuw beoefenen we deze technieken

Specialist in thermovormen

Wist u dat we bij Destic gespecialiseerd zijn in thermovormen en het maken van matrijzen voor kunststof? Al meer dan een kwart eeuw beoefenen we deze technieken, waarmee we al meer dan 500 voorwerpen hebben mogen maken. Dankzij onze ervaring kunnen we al in de ontwerpfase met u mee denken over het product dat u wil laten maken. Ook kunnen we u precies vertellen welke materialen geschikt zijn. Ontdekt snel onze kunststof matrijzen!

Wat is thermovormen?

Thermovormen is een techniek, waarbij een kunststof plaat wordt verhit totdat deze flexibel wordt. Daarna wordt het kunststof over een een matrijs heen gelegd. Daardoor neemt hij de vorm van de matrijs aan. Wanneer we wachten tot het kunststof voldoende afgekoeld is, dan ontstaat de uiteindelijke vorm. Dit werken we vervolgens netjes af door het overtollige kunststof weg te frezen.

Over onze matrijzen

We maken zelf de matrijzen voor kunststof. Dit worden ook wel mallen genoemd. Aluminium matrijzen worden gegoten of rechtstreeks gefreesd in een blok aluminium, afhankelijk van de productvorm en gewenste nauwkeurigheid. Wordt de matrijs gemaakt door kunststof te gieten, dan maken we in overleg een houten model dat we vervolgens afgieten in aluminium. Doordat we de matrijzen voor kunststof zelf maken, bespaart dat u veel geld en weet u zeker dat wij rekening zullen houden met uw wensen.

 

Waar wordt het voor gebruikt?

Thermovormen wordt veel gebruikt bij het produceren van plastic producten. Wij zijn werkzaam in vele sectoren en kunnen uw artikel precies zo maken zoals u dat wenst. Dat doen we met behulp van onze eigen kunststof matrijzen. Formaten, designs en kleuren kunt u samen met ons vaststellen. Wij maken dan onder meer:

  • Verpakkingstrays en displays
  • Diverse koffers
  • Kappen voor elektroscooters
  • Dakdoorvoeren
  • Zonnehemels
  • Matten voor in varkensstallen
  • Afdek- en beschermingskappen

Ontdek onze diensten

Heeft u al een product in gedachten en zoekt u alleen nog een fabrikant om dit voor u te vervaardigen? Of wilt u hulp bij het ontwerp? Dan staan wij van Destic graag voor u klaar. U kunt ons een e-mail sturen via info@destic.nl