Vacuümvormmatrijzen

Uw partner voor design, maatwerk en massa productie van kunststof producten.

Waarom is een mal nodig?

Bepaalde kunststoffen, ook wel thermoplasten, worden bij verhitting flexibel. Door ze daarna over een matrijs of mal te trekken of zuigen, wordt de gewenste vorm verkregen. Hiervoor is het wel nodig om een passende mal te maken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen lucht tussen de mal en het kunststof komt. Daarna laten we het materiaal koelen en krijgt het zijn definitieve vorm. We halen vervolgens overtollige en lelijke randen weg: uw product is klaar voor gebruik of montage!

Een kunststof mal maken

Bij een kunststof mal maken komt meer kijken dan u denkt. Het vraagt bijvoorbeeld van de maker veel inlevingsvermogen en nauwkeurigheid. Gelukkig bent u dan bij Destic aan het juiste adres. Doordat wij meer dan een kwart eeuw aan ervaring hebben, hebben we al meer dan 500 toepassingen mogen maken. De kunststof mal maken wij bij voorkeur zelf, zodat we u het maatwerk kunnen leveren dat u van ons mag verwachten. Ook kunnen we zo sneller en goedkoper werken.

Hoe maken we een matrijs?

Voor bovenstaand proces is een matrijs of mal vereist. We frezen deze uit een blok aluminium of gieten deze. Dit hangt af van hoe nauwkeurig er gewerkt moet worden en wat de vorm van het product is. Wordt de matrijs gemaakt met kunststof gieten, dan maken we eerst een houten model. Dat gieten we vervolgens af in aluminium. We nemen uw wensen altijd goed met u door, zodat we altijd de gewenste kunststof mal maken kunnen.

Voor het complete proces

Wij zijn niet het enige bedrijf dat een mal maken kan. Wel zijn we vrij uniek in onze complete aanpak: we begeleiden u al bij het ontwerp om zo tips te kunnen geven voor het productieproces. Ook kunnen we kunststof bewerken en nabewerken. Doordat we de matrijzen zelf maken en het gehele proces zelf in de hand houden:

  • Kunnen wij zeer scherpe en aantrekkelijke prijzen hanteren
  • Weet u zeker dat u bij ons maatwerk geleverd krijgt
  • Is het mogelijk om sneller te leveren dan anderen
  • Bent u ervan verzekerd dat we een kwalitatieve kunststof mal maken

Hoe kunnen wij u helpen?

Destic is gespecialiseerd in het maken van producten van kunststof. Dat doen we voor vele branches, zoals de automotive en meubelindustrie en de foodsector. We leveren de beste kwaliteit doordat onze basis zeer solide is: we helpen u tijdens de ontwerpfase en kunnen zelf de kunststof mal maken. Wilt u hier meer over weten? Dan helpen wij u graag.