Mal laten maken

Uw eigen mal laten maken? Destic Kunststoffen staat al ruim 30 jaar bekend als dé specialist in kunststof, mallen en meer.

Om iets in model te kunnen vormen moet er altijd een mal gemaakt worden. Een ander veel gebruikt woord voor mal is matrijs. Bepaalde kunststoffen, de zogenaamde thermoplasten, worden bij verhitting flexibel. Door ze daarna over een matrijs of mal te vormen wordt het gewenste model verkregen. Hiervoor is het nodig om een matrijs te maken. Deze mallen worden door ons zelf geproduceerd. Het maken van een matrijs is een klus welke veel inlevingsvermogen en nauwkeurigheid vereist.

Hoe maak je een mal of matrijs?

Voor het proces van vacuümvormen is een mal vereist. Wij frezen deze matrijs uit een blok aluminium of gieten deze. Dit hangt af van hoe nauwkeurig er gewerkt moet worden en wat de vorm van het product is. Wanneer de matrijs gemaakt wordt met kunststof gieten, dan wordt er allereerst een model van hout gemaakt. Hierna vindt het gieten plaats. Na veel frees en schuurwerk, om er zeker van te zijn dat de mal extreem glad is, is dan uiteindelijk de matrijs gereed voor het vacuümvormen. 

mal maken
mal laten maken door destic

Kwaliteit en expertise gegarandeerd

Bij Destic Kunststoffen streven we naar uitmuntende kwaliteit en leveren we vakmanschap bij het maken van mallen voor vacuümvormwerk. Onze toegewijde experts begrijpen de complexiteit van het proces en hebben de nodige kennis en ervaring om aan al uw eisen te voldoen. Vertrouw op onze deskundigheid voor nauwkeurige en gladde matrijzen die garant staan voor succesvolle vacuümvormresultaten. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft over het laten maken van een matrijs voor uw specifieke behoeften.

Waarom een mal laten maken door Destic Kunststoffen?

Destic Kunststoffen is kenner bij uitstek als het gaat om het maken van matrijzen voor vacuümvormwerk. Doordat wij alles in eigen huis verwerken en produceren kennen wij alle mogelijkheden en ook de moeilijkheden van deze techniek. Ons vakkundig team heeft jarenlange ervaring om ervoor te zorgen dat ieder product perfect gevormd uit de machine komt.  

Heeft u nog vragen over het laten maken van een mal voor het vacuümvormen?

Stuur ons dan een e-mail via: info@destic.nl

product gemaakt met een mal 2