Mal laten maken

Uw eigen mal laten maken? Destic Kunststoffen staat al ruim 30 jaar bekend als dé specialist in kunststof, mallen en meer.

Om iets in model te kunnen vormen moet er altijd een mal gemaakt worden. Een ander veel gebruikt woord voor mal is matrijs. Bepaalde kunststoffen, de zogenaamde thermoplasten, worden bij verhitting flexibel. Door ze daarna over een matrijs of mal te vormen wordt het gewenste model verkregen. Hiervoor is het nodig om een matrijs te maken. Deze mallen worden door ons zelf geproduceerd. Het maken van een matrijs is een klus welke veel inlevingsvermogen en nauwkeurigheid vereist.

Hoe maak je een mal of matrijs?

Voor het proces van vacuümvormen is een mal vereist. Wij frezen deze matrijs uit een blok aluminium of gieten deze. Dit hangt af van hoe nauwkeurig er gewerkt moet worden en wat de vorm van het product is. Wanneer de matrijs gemaakt wordt met kunststof gieten, dan wordt er allereerst een model van hout gemaakt. Hierna vindt het gieten plaats. Na veel frees en schuurwerk, om er zeker van te zijn dat de mal extreem glad is, is dan uiteindelijk de matrijs gereed voor het vacuümvormen. 

mal maken
mal laten maken door destic

Kwaliteit en expertise gegarandeerd

Bij Destic Kunststoffen streven we naar uitmuntende kwaliteit en leveren we vakmanschap bij het maken van mallen voor vacuümvormwerk. Onze toegewijde experts begrijpen de complexiteit van het proces en hebben de nodige kennis en ervaring om aan al uw eisen te voldoen. Vertrouw op onze deskundigheid voor nauwkeurige en gladde matrijzen die garant staan voor succesvolle vacuümvormresultaten. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft over het laten maken van een matrijs voor uw specifieke behoeften.

Waarom een mal laten maken door Destic Kunststoffen?

Destic Kunststoffen onderscheidt zich als een expert in de matrijzenbouw, specifiek voor vacuümvormprojecten. Onze interne verwerking en productiecapaciteiten stellen ons in staat om de meest complexe projecten aan te nemen en te excelleren waar anderen wellicht tekortschieten. We begrijpen zowel de uitgebreide mogelijkheden als de inherente uitdagingen van vacuümvormen, dankzij ons diepgaande kennis van kunststoftechnologieën en -processen.

Ons team van gespecialiseerde ingenieurs en ambachtslieden bezit een schat aan ervaring, die cruciaal is om ervoor te zorgen dat elk product met precisie wordt gevormd en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Deze expertise stelt ons niet alleen in staat om consistente resultaten te leveren, maar ook om innovatieve oplossingen te bieden voor complexe ontwerpvraagstukken. 

Kiezen voor Destic Kunststoffen betekent kiezen voor een partner die zich inzet voor uw succes. Wij bieden uitgebreid advies vanaf de ontwerpfase tot en met de realisatie van uw project, en garanderen een soepele overgang van concept naar eindproduct. Onze commitment aan kwaliteit en klanttevredenheid maakt ons een betrouwbare keuze voor bedrijven die streven naar uitmuntendheid in hun producten.

Heeft u nog vragen over het laten maken van een mal voor het vacuümvormen?

Stuur ons dan een e-mail via: info@destic.nl

product gemaakt met een mal 2
Vraag offerte aan >