Wie zijn wij?

Bij Destic streven we ernaar om hoogwaardige producten te leveren die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten. Met onze expertise en vakmanschap willen we duurzame oplossingen bieden en uitblinken in kwaliteit en klantgerichtheid. En dit al sinds de oprichting in 1989.

Missie

“Kwaliteit en Creativiteit in kunststof producten door Kennis, Innovatie en Ambachtelijkheid.” Een ambachtelijk bedrijf waar we zeer trots op zijn. Met deze missie willen we duidelijk maken aan onze klanten, maar ook aan het personeel, dat onze kwaliteit voortkomt uit kennis en ambachtelijkheid.

Visie

Onze visie is om een toonaangevende speler te blijven in de kunststof bewerkingsindustrie, erkend om onze innovatieve benaderingen, ongeëvenaarde kwaliteit en klantgerichtheid. Als familiebedrijf koesteren we onze kernwaarden van kwaliteit, vakmanschap, klanttevredenheid, duurzaamheid en eerlijkheid.

Hoe het ooit begon.

In 1989 begon Richard Rodenburg zijn onderneming in een dubbele garagebox aan de Nijverheidskade. Al snel verhuisde hij naar de Vrijheidsweg, waar hij zijn bedrijf verder uitbreidde. De naam Destic is ontstaan vanuit de woorden ‘design’ en ‘plastic‘.

“We luisteren altijd goed naar onze klanten: wat willen ze en waarvoor moet het product worden gebruikt? Na de ontwerpfase, waarin ons creatieve denkvermogen een rol speelt, maken we een mal of matrijs en een proefproduct. Dit presenteren we aan de klant. Na hun goedkeuring gaan we over tot productie. Het liefst vervaardigen we een aanzienlijke hoeveelheid, maar dat is niet ons hoofddoel. We willen graag exclusief blijven!”

In de productieruimte staan de nieuwste machines. Innovatie is cruciaal bij Destic, met lasertechnieken en machines voor lijmen, frezen, boren, zagen, polijsten en graveren om optimale kwaliteit te leveren. Robotisering is ook aanwezig, bediend door onze gespecialiseerde medewerkers die garant staan voor het allerbeste.

Een inspirerend verhaal.

In het begin kregen we een grote kans toen de Nederlandse banken problemen hadden met hun geldautomaten.

Mensen sloegen erop en de kappen braken. Met onze kleine vacuümvormmachine bedachten we een slimme oplossing: slagvaste, brandwerende kappen van onbreekbaar materiaal, ideaal tegen vandalisme.

Aanvankelijk waren onze kappen duur, maar voor de Nederlandse banken was het de investering waard. Bij kapotte geldautomaten duurde het namelijk een week voordat ze gerepareerd werden. Uiteindelijk bestelden SNS Bank, Rabobank en ING onze kappen en financierden samen de benodigde mallen. Vervolgens werden duizenden kappen door het hele land geplaatst.

Die eerste grote order was enorm en gaf ons voldoende middelen om betere machines aan te schaffen en extra personeel aan te nemen. Dit was het begin van ons succesverhaal bij Destic Kunststoffen BV.

Vraag offerte aan >