Prototype laten maken

Wilt u een prototype laten maken? Destic Kunststoffen is uw partner voor het meedenken, ontwerpen en ontwikkelen van een nieuw product.

Wilt u een prototype laten maken? Wanneer u een idee in gedachten heeft voor een nieuw product, dan is het ontwikkelen van een prototype een vereiste. Dit geldt zowel voor een geheel nieuw concept als voor een innovatieve verbetering aan een bestaand product. In beide gevallen is de eerste stap het laten maken van een prototype voor uw eigen product.

Alvorens uw eigen product daadwerkelijk in de verkoop kan, moeten er veel zaken uitgezocht worden. Het laten maken van een prototype is doorgaans een tijdrovende activiteit maar wel ontzettend belangrijk. Het vormt namelijk het fundament van het succes van uw eigen productontwikkeling en het is daarom belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Eén van de eerste stappen is het in kaart brengen van de markt. Is er wel markt voor het product? Zonder dit heeft het uiteraard weinig zin om een prototype te laten maken.

Wanneer blijkt dat er vanuit de markt een behoefte is en ook de financiën zijn in kaart gebracht, dan kan er een start gemaakt worden met het maken van het prototype. Als u een idee heeft voor een product dat grotendeels uit kunststof moet komen te bestaan dan is Destic Kunststoffen uw ervaren partner in het traject om succesvol een prototype te laten maken. De veelzijdigheid van kunststof in combinatie met onze expertise stelt ons in staat om ook complexe vraagstukken om te zetten naar de creatie van nieuwe producten. Samen met u doorlopen wij het gehele ontwikkelingsproces. Het bedenken van innovatieve oplossingen welke zullen leiden tot een product met marktpotentie is bij Destic Kunststoffen realiseerbaar door een effectieve samenwerking tussen u en onze ontwikkelingsafdeling.

Wilt u een prototype laten maken door een partij met jarenlange ervaring? Dan bent u bij Destic Kunststoffen aan het juiste adres. Lees hieronder onze concrete aanpak van idee tot product.

Product of prototype ontwerpen

U heeft een uniek concept bedacht voor een nieuw product dat u graag in de markt wilt zetten. Voordat uw unieke concept kan worden ontwikkeld in een eigen product, dient u eerst een prototype te laten ontwerpen. Waarschijnlijk heeft u al enige digitale ontwerpen gemaakt van hoe het product eruit moet komen te zien. Op basis van uw schetsen, wensen en eisen kunnen wij een vertaalslag maken naar een gedetailleerd 3D ontwerp met de technische specificaties.

Destic Kunststoffen heeft veel ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten welke altijd beginnen met het ontwerpen van een prototype. Het traject verloopt als volgt:

Stap 1: Inventariseren van de mogelijkheden

Aan de hand van uw tekening en de door u gestelde eisen aan het product, gaan we eerst na of het product op de manier geproduceerd kan worden zoals u het heeft uitgewerkt. Immers, theorie en praktijk lopen niet altijd synchroon.

Stap 2: Prototype ontwerp laten maken

Door met u in overleg te gaan over het materiaal, de vormgeving en de functionaliteit kunnen we uiteindelijk tot een ontwerp komen dat technisch realiseerbaar is en daarnaast visueel de juiste uitstraling heeft.

Stap 3: 3D tekeningen

Onze ontwerpafdeling zal hiervoor 3D werktekeningen maken om u een visueel beeld te verschaffen van hetgeen gefabriceerd kan worden. Technische details van het te ontwikkelen product worden hierbij specifiek en tot in de kleinste details in beeld gebracht.

Stap 4: Prototype productie en kostenbeheersing

Tijdens de gehele ontwikkelingsfase van het model blijft het kostenaspect niet buiten beeld. Wij hebben ruime expertise op het gebied van kostenbeheersing. Iedere kleine aanpassing in het product kan extra kosten met zich meebrengen, daarentegen kan ook het omgekeerde het geval zijn.  Door iets simpels aan te passen kunnen wij het product voor u misschien juist financieel voordeliger maken.

Stap 5: Continue advies en verbetering

Tijdens het gehele ontwikkelingstraject zullen wij u op allerlei gebieden advies uitbrengen en steeds blijven zoeken naar de meest innovatieve en ingenieuze technische oplossingen. Gedurende het gehele proces zal een van onze projectmanagers het team aansturen dat uw product ontwikkelt. Deze projectmanager is tevens uw aanspreekpunt gedurende de gehele voortgang van het project.

 

prototype laten maken
eigen product laten ontwikkelen
product ontwikkeling medische hulpmiddelen
product laten maken

Prototype of product laten maken

Door intensieve samenspraak tussen de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf, zoals de creatieve DTP afdeling, de inkoop, productie en kwaliteitsbeheer volgt er dan het daadwerkelijke proces van het ontwikkelen van het product.

Iedere afdeling heeft zijn eigen specifieke knowhow. Ons hechte team werkt nauw samen en is trots op het kunnen maken van nieuwe en innovatieve producten. Onze medewerkers vinden het een uitdaging om toe te werken naar een goed product. Wanneer het prototype gereed is kunt u het model uitvoerig gaan toepassen in de praktijk en onderwerpen aan alle mogelijke facetten. Vervolgens gaan we weer met u om tafel voor een evaluatie. 

Aan de hand van dit gesprek gaan we verbeterpunten in kaart brengen voor zowel de visuele alsook de technische aspecten. De afdeling industriële grafische vormgeving zal de gewenste aanpassingen omzetten naar diverse visuals. Enkel en alleen door het product veelvuldig in gebruik te testen kan men tot een beter productresultaat komen. Het traject van het laten maken en aanpassen gaat door totdat het product volledig aan al uw wensen en eisen voldoet. Door juist ook andere mensen van buiten uw bedrijf het model te laten testen en bekijken, komen er vaak nog andere technische of visuele inzichten naar boven, welke in het model geïmplementeerd kunnen worden.

Eigen product laten maken in Nederland door Destic Kunststoffen

Pas wanneer het product volledig aan al uw eisen voldoet kunnen wij het product definitief voor u in productie nemen. Doordat wij ten tijde van het maken van het prototype direct al meedenken over een seriematige productie, kunnen wij u gerichte levertijden afgeven. Wij maken alle producten in onze eigen fabriek en behouden zo altijd een goed overzicht over de productiestroom en levertijd. Waar nodig kunnen wij snel schakelen en actie ondernemen. Vooraf bespreken wij met u de wijze van verpakking van de producten. Wilt u alles per stuk in een doos? Wilt u een productherkenning aangebracht hebben? Moeten er onderdelen separaat verpakt worden? Dient er een handleiding bijgesloten te worden? Moet er naar verschillende adressen getransporteerd worden? Uw producten zullen ons magazijn volgens uw instructies verpakt verlaten. Wij kunnen het transport voor u regelen met onze eigen vrachtwagen of via een ander ingezet vervoersbedrijf. 

Van het idee tot ontwerp tot het eindproduct: wij nemen u dit volledig uit handen zodat u zich kunt focussen op de marketing en de verkoop van het product.

 

Innovatieve oplossingen & productaanpassingen tijdens prototype traject

Welk product u ook wilt laten ontwikkelen van kunststof, of het nu om een enkel exemplaar 3D reclame gaat of om een groot aantal displays, hierin zijn wij voor u een ervaren partner. Het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten zit als DNA in ons bloed. Door onszelf steeds te blijven uitdagen en er vanuit te gaan dat niets onmogelijk is, komen wij vaak tot ingenieuze oplossingen. Vanuit onze vrije en creatieve geest zijn al vele functionele en creatieve producten ontwikkeld. 

Voor de medische wereld hebben wij al veel producten kunnen aanpassen, zoals verbeteringen aan medische tafels zodat specialisten makkelijker kunnen werken. Voor de diergeneeskundige sector hebben wij een verrijdbaar en inklapbaar systeem bedacht waarmee veeartsen vele behandelingen direct op locatie kunnen doen. Ook hebben wij al vaak medische componenten nagemaakt, welke niet meer verkrijgbaar zijn. Voor rolstoelen hebben we verbeterde voetsteunen ontwikkeld, dit voor meer comfort voor de patiënten. Voor de Brandweer hebben wij een transparant huis gebouwd, dienst doende als rooksimulator. Deze wordt gebruikt bij trainingen en demonstraties. Zo zijn er talrijke oplossingen door ons bedacht ter productverbetering.

Wilt u een prototype laten ontwikkelen?

Heeft u ook een idee voor een nieuw te ontwikkelen product? Of heeft u een bedrijf nodig die u kan helpen bij het aanpassen van een bestaand product? Leg uw vraagstuk dan bij ons neer. 

Ons team van zeer gedreven en ervaren mensen met passie voor innovatieve productontwikkeling is hierin graag uw partner. 

Stuur ons een bericht via: info@destic.nl

Veel gestelde vragen

Hoeveel kost het om een prototype te laten maken?
De kosten voor het laten maken van een prototype hangen af van het materiaal, het totale tijdsbestek en welke productietechnieken er toegepast moeten worden. Transparantie in de kostenberaming vindt tijdens meerdere overleggen plaats.
Waarom een prototype laten ontwikkelen door Destic Kunststoffen?
Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren alles in eigen beheer, onder één dak.

Wanneer u een prototype door ons laat ontwikkelen dan bent u verzekerd van een goed doordacht en technisch ontwikkeld concept voor uw product, waarbij de symbiose tussen functionaliteit en creativiteit van een hoogstaand level zal zijn.

Offerte aanvragen of op zoek naar meer informatie?

Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

4 + 7 =

Vraag offerte aan >