Materialen

Thermoplastisch kunststof (Kydex®)

Kydex® is een thermoplastische kunststof met een aantal opmerkelijke eigenschappen. Praktijkvoorbeelden hebben inmiddels uitgewezen dat het materiaal zich bijzonder snel laat opwarmen en vormen, hetgeen tot aanzienlijke kostenreductie kan leiden. Daarnaast is een zeer nauwkeurige tolerantie op de afmetingen van het eindproduct te vermelden. Extreme vormen en zeer scherpe hoeken zijn met dit opmerkelijke materiaal mogelijk.

Eigenschappen Kydex®
Kydex® platen zijn buitengewoon slagvast en praktisch onverwoestbaar. Bovendien is het Kydex® bestand tegen een hele reeks agressieve chemicaliën. Daarnaast is het materiaal zelfdovend en hittebestendig. Hardnekkige vlekken en bijvoorbeeld graffiti kunnen moeiteloos met agressieve reinigingsmiddelen worden verwijderd, zonder verkleuring, verbleking of beschadiging van het oppervlak van de thermoplastische kunststof.

Toepassingsvoorbeelden Kydex®
Kydex® is uitermate geschikt voor duurzame producten in sanitair-blocs, als machineomkasting en in de technische en medische toepassing. Met name voor panelen die bloot staan aan intensief verkeer, maar ook producten die regelmatig worden verplaatst of worden getransporteerd, kunnen uitstekend van deze stootvaste thermoplastische kunststof worden vervaardigd.

Verbinden
Kydex® kan gelijmd worden met speciale tweecomponenten lijm.

Vraag offerte aan >