Kunststof buigen

Wilt u kunststof buigen? Kies Destic Kunststoffen. Al jarenlang expert in het bewerken van kunststoffen voor diverse doeleinden.

Vrijwel alle kunststof soorten kunnen gebogen worden. Onder buigen verstaan we het in een bepaalde hoek maken van een plaat kunststof, bijvoorbeeld een 90 graden hoek. Dit buigen kan op twee manieren gebeuren; koud of warm buigen. De manier waarop er gebogen moet worden hangt af van het type materiaal. Polycarbonaat en polyester moeten koud gebogen worden. Nagenoeg alle andere kunststof materialen kunnen warm gebogen worden. Onze vakkundige medewerkers weten als geen ander hoe ze het materiaal voor u in de juiste gradenhoek gebogen krijgen. 

Kunststof buigen; zo werkt het

Wanneer men plaatmateriaal koud gaat buigen dan gebeurt dit in een kantbank. In de kantbank wordt de plaat als het ware in het gewenste aantal graden geknikt. 

Een andere manier om kunststof in een bepaalde hoek te krijgen is om het warm te buigen. 

Dit gebeurt op een buigbalk. Een buigbalk beschikt over een gloeidraad. Door de kunststof boven de warme gloeidraad te leggen wordt de kunststof plaat op deze plek zacht en dus buigbaar. Wanneer de kunststof warm genoeg is kan het in de juiste hoek gezet worden in een daarvoor bestemde mal. Nadat het kunststof afgekoeld is staat de plaat in de juiste gradenhoek. Het is mogelijk om meerdere buigingen in een plaat aan te brengen. Bij het maken van vitrinekappen worden meestal meerdere buigingen in een plaat gemaakt.

kunststof laten buigen
buigen van kunststof

Destic: Uw partner voor het bewerken van kunststoffen

Destic Kunststoffen is uw partner op alle gebieden van kunststofbewerking. Heeft u iets waar een aanpassing aan zou moeten plaatsvinden? Wilt u iets laten ontwerpen of ontwikkelen van kunststof, bijvoorbeeld displays? Heeft u momenteel een product in het gebruik waar u graag een verbeterde versie van zou willen krijgen? Heeft u plaatmateriaal op maat nodig? Wilt u een product laten vacuümvormen? Voor elk vraagstuk op het gebied van kunststoffen bent u bij Destic Kunststoffen aan het juiste adres. Destic is bij uitstek uw partner voor design en compleet maatwerk. Tevens is ons bedrijf ingericht op grotere serie aantallen. Destic levert niet alleen vakwerk, maar is ook al jarenlang een betrouwbare partner.

Wilt u meer informatie over het bewerken van kunststoffen?

U kunt ons een e-mail sturen via info@destic.nl

kunststof buigen
Vraag offerte aan >