Printen op kunststof

Wilt u iets laten printen op kunststof? Kies Destic Kunststoffen. Al jarenlang expert in het bewerken van kunststoffen voor diverse doeleinden.

Om te kunnen printen op kunststof beschikt Destic Kunststoffen over een aantal geavanceerde printers, waaronder een digitale UV flat bed printer. Dit is één van de nieuwste technieken op het gebied van printing. De printer maakt gebruik van een speciale soort inkt welke tijdens het printen wordt blootgesteld aan een UV-straling. Zodra de printing op de plaat is aangebracht is deze droog, klaar voor gebruik en droogtijd van de inkt is niet meer nodig. De productietijd wordt door deze techniek verkort. Wij kunnen daarbij wit printen, zodat ook op transparante en donkere materialen deze techniek toegepast kan worden. Bij Destic Kunststoffen wordt zeer veel aandacht besteed aan de juiste kleur van uw opdracht. Wij zijn in het bezit van de nieuwste apparatuur op het gebied van colourmanagement en software. Een doorlopende controle en goede training van onze medewerkers zorgt ervoor dat wij opdrachten perfect kunnen printen. U bent verzekerd van een uitstekend resultaat. 

Digitaal printen op kunststof

Waar eerder het meeste materiaal nog werd voorzien van een gesneden folie, wordt tegenwoordig meer en meer de UV printtechniek toegepast. Op vrijwel alle kunststoffen kunnen wij deze printtechnologie ten uitvoer brengen. Door de UV printtechniek op kunststof te combineren met andere technieken die wij beheersen, zoals CNC frezen, laseren of vacuümvormen, kunnen wij een compleet product uitleveren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om platen full colour te bedrukken en deze vervolgens via een mal te vacuümvormen. De printing zit dan in het materiaal mee gevormd. Ook dit scheelt een extra handeling waarmee de productietijd verkort wordt. 

printen op kunststof
kunststof printen

Wat kun je allemaal printen op kunststof?

Aan welke producten valt er zoal te denken bij printing op kunststof?

Bewegwijzeringsborden, informatieborden, wandpanelen, fotowanden, pop-up systemen, vlaggen, spandoeken, banners, tekstpanelen in musea, naamborden, gevelreclame borden en lichtbakplaten (zie www.ledfactor.nl), afbeeldingen achter plexiglas, afbeeldingen op achterwanden van displays,  logo’s of teksten op gefreesde onderdelen, teksten op cnc gefreesde besturingspanelen, teksten op printplaten, geprinte en gevacuümvormde lampenkappen, gedenkborden, geblazen bollen van plexiglas met daarop een printing etc. 

Digitaal printen op doek, MDF, hout, glas, metaal, aluminium

Onze digitale UV flat bed printer kan naast het printen op kunststof ook printen op vele andere materiaalsoorten. Zo kan er tevens geprint worden op doek, MDF, hout, glas, metaal en aluminium. 

Ook hiermee hebben wij ruime ervaring. De digitale bestanden die u hiervoor aanlevert worden door ons DTP team vakkundig bewerkt, zodat uw afbeelding in de perfecte kleurstelling en haarscherp op het materiaal geprint zal worden. 

MDF panelen waarop een UV-print gedrukt wordt kunnen nadien door ons CNC in model gefreesd  worden. Met name voor de interieurbouw is dit een veelgebruikte toepassing. 

Voor interieurstylisten printen wij allerlei afbeeldingen op aluminium. Ook deze worden exact passend gemaakt voor een stijlvolle inrichting. 

Bedrukte glaspanelen worden bijvoorbeeld als aankleding gebruikt voor de sanitaire inrichtingen. 

Zo zijn er oneindig veel mogelijkheden. 

 

Heeft u vragen over het digitaal printen?

Wilt u weten of er iets mogelijk is? 

Stuur ons gerust een bericht via e-mail : info@destic.nl

Veel gestelde vragen

Waarom kiezen voor digitaal printen?

Met de digitale printtechniek is het mogelijk om een afbeelding haarscherp te printen. 

Vraag offerte aan >