Kunststof laseren

Wilt u kunststof laten laseren? Kies Destic Kunststoffen. Al jarenlang expert in het bewerken van kunststoffen voor diverse doeleinden.

Met behulp van een laserbron wordt het kunststof plaatmateriaal in model gesneden. Door deze techniek te gebruiken is het mogelijk om zeer complexe en gedetailleerde vormen te produceren. De lasermachine wordt digitaal aangestuurd waardoor ieder product exact hetzelfde is. De digitale werktekening voor de laser wordt door onze eigen vakmensen gemaakt. Alle kunststofbewerkingen doen wij in eigen huis. Dit heeft als voordeel dat er korte lijnen zijn waardoor wij snel kunnen schakelen bij eventueel gewenste aanpassingen. Alle producten worden met een uiterste precisie gelaserd. 

Geschikte materialen voor kunststof lasersnijden

Niet alle kunststof materialen zijn geschikt om gelaserd te worden. Kunststof plaatmateriaal dat wel gelaserd kan worden is PMMA (acrylaat of plexiglas), Polycarbonaat, ABS en Polyethyleen. Voor allerlei toepassingen worden hier producten van gemaakt.

Vanwege het feit dat er met de hoogste precisie gelaserd kan worden en er door het laseren geen verspaning plaatsvindt, is het een bewerking met weinig materiaalverlies. Nabewerking is meestal niet nodig. De laserstraal is namelijk uiterst fijn en laat geen braam na. Doordat er geen nabewerkingen nodig zijn kan er snel en kostenbesparend gewerkt worden.

laseren van kunststof
kunststof laseren

Voordelen van kunststof lasersnijden:

  • Weinig materiaalverlies
  • Hoogst mogelijke nauwkeurigheid
  • Nabewerking is meestal niet nodig
  • Geen scherpe randen

Kunststof lasersnijden door Destic Kunststoffen

Heeft u een product dat u graag uitgevoerd wilt zien? Doe ons het ontwerp toekomen en wij zullen u laten weten of het gelaserd kan worden en wat de kosten zullen zijn. Bij ieder product zullen wij altijd de afweging maken of er gekozen moet worden voor de lasermachine of voor de cnc freesmachine. Wanneer het om een acrylaat product gaat is lasersnijden veelal de keuze, omdat de laserstraal de zijkanten van het gelaserde materiaal direct glashelder maakt. Hierdoor ontstaat een gepolijste zijkant. Dit geldt niet bij het CNC frezen van acrylaat; na het frezen blijven de sporen van het frezen te zien. Hierdoor moet er nog gepolijst worden na het cnc frezen.

De nauwkeurigheid van onze lasersnijtechnologie maakt het mogelijk om complexe en delicate ontwerpen te realiseren, die met traditionele methoden wellicht niet haalbaar zijn. Deze flexibiliteit maakt lasersnijden bijzonder geschikt voor op maat gemaakte of gepersonaliseerde producten. Ons team werkt nauw met u samen om ervoor te zorgen dat het eindproduct volledig overeenkomt met uw specificaties en verwachtingen.

Bovendien staat het gebruik van lasersnijden garant voor een schone en veilige werkomgeving, doordat er minder fysiek contact met het materiaal nodig is. Dit resulteert in een lagere kans op beschadigingen en ongelukken tijdens het bewerkingsproces. Bij Destic Kunststoffen zetten we ons in voor zowel kwaliteit als veiligheid in elk project dat we ondernemen.

Veel gestelde vragen over kunststof laseren

Kun je kunststof lasersnijden?

Ja, er zijn meerdere soorten kunststof die we kunnen lasersnijden. Helaas niet allemaal. 

Wanneer het materiaal niet geschikt is voor lasersnijden kunnen we kiezen voor CNC frezen.

Welke kunststoffen kun je lasersnijden?

De kunststoffen die we kunnen lasersnijden zijn: PMMA (acrylaat en plexiglas), polycarbonaat, ABS en Polyethyleen.

Vraag offerte aan >