Kunststof lijmen

Wilt u kunststof laten lijmen? Kies Destic Kunststoffen. Al jarenlang expert in het bewerken van kunststoffen voor diverse doeleinden.

Het verlijmen van allerlei soorten kunststof is een speciale techniek waarvan de vakmensen van Destic Kunststoffen alle ins and outs weten. Welk type kunststof kan aan welk type kunststof verlijmd worden? Welk type lijm moet er voor gebruikt worden? Hoe lang duurt het voor iets volledig is uitgehard qua verlijming? Hoe is iets onzichtbaar te verlijmen? Vragen waarop onze medewerkers alle antwoorden kennen;  zij beheersen alle lijmtechnologieën.  

kunststof lijmen
kunststof laten lijmen

Soorten kunststof lijmen

Het verlijmen van kunststofdelen op elkaar, of het verlijmen van andere soorten materiaal met kunststof vraagt telkens weer om een andere aanpak. De materiaalsoort en de grootte van het te verlijmen oppervlak bepaalt de keuze voor de type lijm. Wij spreken bijvoorbeeld over een dunne lijm en een dikke lijm. De dunne lijm is uiterst vloeibaar en vloeit nog sneller weg dan water. De dikke lijm is een stuk minder vloeibaar, waardoor deze iets meer de tijd geeft om de delen op elkaar te klemmen. Door gebruik te maken van een lijmactivator wordt de uiteindelijke verlijming bespoedigd. Ook dit vereist de nodige ervaring, er moet te allen tijde voorkomen worden dat de lijm gaat “bruizen”. Met name het handmatig glashelder verlijmen van transparant acrylaat is nog altijd een uniek stukje vakmanschap. Een andere techniek die wij toepassen is het UV-lijmen. Uitharding van de lijm gebeurt onder een speciale UV-lamp. Voor sommige producten wordt er een tapelijm toegepast.

Bij Destic Kunststoffen staat kwaliteit voorop, en daarom wordt elk verlijmingsproject met grote zorg en precisie uitgevoerd. Onze experts beoordelen zorgvuldig elk project om de meest geschikte verlijmingstechniek te kiezen die zowel de integriteit als de esthetiek van het eindproduct waarborgt. Of het nu gaat om een eenvoudige reparatie of een complexe constructie, ons doel is om een duurzame en esthetisch superieure oplossing te bieden.

 

lijmen van kunststof

Veel gestelde vragen over kunststof lijmen

Kan je kunststof lijmen?

Jazeker, vrijwel alle kunststof soorten zijn te verlijmen. Neem gerust contact met ons op voor nader advies, wij helpen u graag.

Wat is de beste manier om kunststof te lijmen?

Dit hangt af van het te verlijmen materiaal. Iedere kunststof materiaalsoort vereist een andere manier van verlijmen.

Wat zijn de voordelen van professioneel kunststof lijmen?

Het kiezen voor de vakmensen van Destic Kunststoffen voor kunststofverlijming brengt belangrijke voordelen met zich mee. Onze expertise garandeert de selectie van de juiste lijm voor uw materiaal, wat leidt tot een sterke en langdurige verbinding. Wij passen geavanceerde verlijmingstechnieken toe, zoals UV-lijmen en structureel lijmen, die superieure hechting en verbeterde esthetiek bieden. Daarnaast minimaliseert onze precieze aanpak het risico op vervorming of beschadiging van uw kunststofproducten.

Vraag offerte aan >