Kunststof frezen

Wilt u kunststof laten frezen? Kies Destic Kunststoffen. Al jarenlang expert in het bewerken van kunststoffen voor diverse doeleinden.

In nagenoeg alle takken van industrie wordt kunststof gebruikt. Soms zijn het complete producten van kunststof, een andere keer is het een klein onderdeeltje. Veel van deze producten kunnen worden gemaakt door middel van freeswerk. Bij het frezen van kunststof wordt er materiaal verwijderd waarna het eindproduct overblijft. Snel roterend gereedschap schaaft de overbodige kunststof als het ware af. Op deze manier kunnen er contouren, gaten of sleuven in het materiaal gemaakt worden. De gevraagde nauwkeurigheid geeft aan op welke manier er gefreesd zal worden. Soms is handmatig frezen afdoende. Tegenwoordig wordt er echter meer en meer voor de CNC freestechniek gekozen, dit vanwege de snelheid en de nauwkeurigheid.

Kunststof CNC frezen en kunststof CNC graveren

Het CNC frezen of graveren van kunststof (Computer Numerical Control) gebeurt met een machine. Wij beschikken over een tweetal CNC freesmachines welke beide tot op een honderdste millimeter nauwkeurig frezen of graveren. De door ons ontwikkelde software zet probleemloos computerbestanden om in “freesmachinetaal”, zodat de kunststofplaten makkelijk bewerkt kunnen worden. Op deze machines kunnen platen gefreesd of gegraveerd worden tot een afmeting van 3 x 2 meter. De meest complexe producten kunnen op deze CNC freesmachines gefabriceerd worden. Soms als halffabrikaat, soms als eindproduct. Hierbij valt bijvoorbeeld  te denken aan onderdelen voor  medische apparatuur. Maar ook gevelletters en logo’s worden op deze machines geproduceerd. Naam- en tekstborden kunnen van allerlei materialen worden vervaardigd door ze CNC te graveren. Na het ingraveren kunnen de testen nog ingekleurd worden. Deze CNC gegraveerde borden krijgen als het ware ingelegde letters. Dit geeft een stijlvol resultaat.

kunststof laten frezen
kunststof frezen

Soorten materiaal kunststof frezen met een uitgebreid machinepark

Vrijwel alle soorten kunststof kunnen CNC gefreesd worden. Daar ieder type kunststof zijn eigen specifieke eigenschappen heeft wordt daar tijdens het CNC frezen en graveren rekening mee gehouden. Niet iedere kunststof is even hard, het iets zachtere kunststof heeft sneller de neiging om te smelten tijden het cnc frezen of graveren. Bepaalde soorten kunststof verdienen een aparte manier van afzuiging tijdens het frezen. Allemaal zaken waar onze vakmensen rekening mee houden om tot een perfect eindresultaat te komen. Het CNC frezen van een plaat Plexiglas of Polycarbonaat is geen enkel probleem. Net als het frezen van Nylon, Pvc, Forex, HMPE, HDPE, PE, Polypropyleen, ABS of Polystyreen.

Waarom kunststof frezen op maat door Destic Kunststoffen

Wanneer u een product CNC gefreesd of gegraveerd nodig heeft dan is Destic Kunststoffen voor u het juiste bedrijf. Wij kunnen u hierin ontzorgen van ontwerp tot halffabrikaat of eindproduct. Heeft u een bepaald onderdeel nodig voor een machine? Of heeft u iets nodig voor in uw laboratorium? Heeft u een niet goed functionerend apparaat waar een nieuw onderdeel voor geproduceerd moet worden? Allemaal zaken waar Destic Kunststoffen u bij kan helpen en ondersteunen. Wij maken de tekeningen voor de CNC freesmachines zelf en kunnen dan ook heel eenvoudig aanpassingen doen wanneer dit nodig is. Wij maken voor vele sectoren CNC gefreesde onderdelen, zoals bijvoorbeeld voor de medische wereld, de electronica industrie, offshore industrie, wegenbouw, machinebouw en nog veel meer branches.

Wilt u meer weten over CNC freeswerk van kunststof materiaal?
U kunt ons een e-mail sturen via: info@destic.nl

frezen kunststof

Veel gestelde vragen over kunststof frezen

Wat is kunststof frezen?

Kunststof frezen is een verspanende techniek waarbij er materiaal wordt verwijderd. Door gebruik te maken van snel roterend gereedschap wordt het overbodige materiaal er als het ware afgeschaafd. Hierdoor is het mogelijk om contouren, gaten, sleuven of vormen in het materiaal te maken, met een hoge nauwkeurigheid.

Hoe kiest Destic Kunststoffen de verspaningstechniek voor een project?

De keuze voor de verspaningstechniek hangt af van de materiaalsoort, nauwkeurigheidseisen en complexiteit van het ontwerp. We gebruiken geavanceerde CNC machines voor complexe en precieze projecten, terwijl handmatig kunststof verspanen geschikt kan zijn voor eenvoudigere taken.

 

Wat zijn de mogelijkheden van kunststof verspanen bij Destic?

Kunststof verspanen bij Destic is veelzijdig, geschikt voor zowel grote als kleine kunststofonderdelen in diverse vormen. We kunnen de meeste kunststofsoorten verwerken met aandacht voor materiaalspecifieke eigenschappen, zoals smeltgedrag bij zachtere kunststoffen.

 

 

 

Vraag offerte aan >