Vacuümvormen

Uw partner voor design, maatwerk en massa productie van kunststof producten.

Hoe kunnen wij u helpen?

Destic is gespecialiseerd in het maken van producten van kunststof. Dat doen we voor vele branches, zoals de automotive en meubelindustrie en de foodsector. We leveren de beste kwaliteit doordat onze basis zeer solide is: we helpen u tijdens de ontwerpfase en kunnen zelf de kunststof mal maken. Wilt u hier meer over weten? Dan helpen wij u graag.

Hoe werkt vacuümvormen?

Vacuümvormen wordt ook weleens dieptrekken genoemd. Bij dit proces wordt een kunststof plaat verwarmd tot het visco-elastisch is. Dan is het te vormen. Hiervoor wordt het in of om een matrijs (mal) gezogen, waarmee we het kunnen vacuüm vormen. Daardoor zit het kunststof strak om de matrijs heen. Deze matrijzen maken wij zelf ook. Het eindresultaat, dus het plastic om de matrijs, laten we afkoelen en bewerken we na. Zo werken wij, wanneer u bij ons kunststof vormen wil laten maken. We vertellen u graag meer hierover.

Kunststof vormen laten maken

Wanneer u een product wilt laten maken van kunststof, dan is vacuümvormen een veelgebruikte techniek. Wij van Destic zijn hier al meer dan dertig jaar dé specialist in. Maar ook voor andere methoden dan vacuümvormen kunt u bij ons terecht. We kunnen ook thermoplasten of thermovormen bijvoorbeeld. Dit is afhankelijk van uw product en het gebruikte kunststof. Hier denken we in overleg graag met u over mee, zodat u het best mogelijke resultaat krijgt met vacuüm vormen.

Over de toepassingsmogelijkheden

Of het nu om grote of kleine series gaat, vacuüm vormen is vrijwel altijd geschikt. Het omslagpunt om voor een andere techniek dan vacuümvormen te kiezen, verschuift naar achteren naarmate het product groter wordt. Het is dan ook een populaire techniek voor producten van diverse kunststoffen. Ook zijn de investeringskosten voor vacuümvormen relatief laag. De matrijskosten zijn vrij laag, omdat er met minder druk wordt gewerkt en er slechts een enkele open mal nodig is om kunststof vormen te laten maken.

Waarom kiest u voor Destic?

Wij zijn niet het enige bedrijf dat precies weet hoe vacuümvormen werkt of bij wie u kunststof vormen kunt laten maken. Daarom proberen wij u een stukje extra service te bieden: Wij denken al in de ontwerpfase met u mee voor het perfecte resultaat.

  • Omdat wij zelf vacuümvormen, kunt u rekenen op het beste maatwerk.
  • U kunt bij ons rekenen op meer dan een kwart eeuw ervaring met meer dan 500 gemaakte producten.
  • Onze prijzen zijn zeer scherp, dus u betaalt nooit te veel.

Wilt u contact opnemen?

Heeft u een product in gedachten dat u door ons wilt laten uitwerken? Of wilt u meer weten over vacuümvormen? Dan staan wij van Destic u graag te woord. info@destic.nl